2024.05.21. Neurodiverzitás: a rejtett potenciál | Baker McKenzie, Come&Grow, HBLF

 

Sokszínűség és Inkluzivitás

Az Európai Sokszínűségi Hónap alkalmából a Hegymegi-Barakonyi és Társa – Baker& McKenzie Ügyvédi Iroda szeretettel várja a Come&Grow-val és a Hungarian Business Leaders Forummal közösen szervezett  eseményére, melynek fókuszában a neurodiverzitás áll.
Az esemény célja, hogy két panelbeszélgetéssel és a MáSzínház rövid előadásával bemutassuk a sokszínűség és az inkluzivitás fontosságát és nyilvánvaló előnyeit közösségeinkben és a szervezeti kultúrában.

 

Autizmus, ADHD, Diszlexia…- Bélyegek helyett színek

Az első panelbeszélgetésben Matolcsi Rita, pszichológussal, Cseh Judit, autista szemléletformálóval és Gál Dani dobtanárral, a NeuraBeat és a Budai Dobiskola alapítójával, Kertész Judit (Baker McKenzie) moderálásával kibontjuk a neurodiverzitás fogalmát, beszélünk az átlagostól eltérő agyműködésű emberekkel szembeni gyakori előítéletekről, erősségeikről, nehézségeikről  és arról, hogyan tehetjük számukra befogadóvá közösségeinket.

 

Neuro-inkluzív szervezet? Neuro-inkluzív vezetés?

A neurológiai sokszínűség kihívásaival és előnyeivel sok befogadó szervezet találkozott már. A Z generáció erőteljesebb munkaerőpiaci megjelenésével azonban, egy sokkal tudatosabb, „papírral” rendelkező neuroatipikus munkavállalói réteg érkezik a vállalatokhoz. A  második panelbeszélgetés során dr.Szilágyi Judit (Come&Grow) Kis-Boros Gabriellával (BlackRock), Kulczycki Juliannával (British Petrol), Amri Jokoval (SAP) és  Szalma Noémivel (Come&Grow) körüljárja, hogy mik a neuro-inkluzív munkahelyek előfeltételei, milyen jó gyakorlatokat használnak a szervezetek a neuroatipikus munkavállalók felvételénél, vagy éppen integrációjánál. A beszélgetés kiterjed arra is, hogy vajon mitől eredményes egy neurológiailag sokszínű csapat és mivel támogathatja ezt egy vezető.

Az esemény konferálója Szentgáli Dániel, atipikus fejlődésű fiatal, aki a MáSzínház konferanszié képzésén négy hónapja tanulja a szakmát profi szakemberektől.

 

Az esemény részletei:

Dátum   2024. május 21.
Időpont   9:00 -11:30
Helyszín   Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda
1051 Budapest
Apáczai Csere János 15/2., 1.emelet
Program   8:45 – 9:00: Érkezés
9:00 – 9:10: dr. Fehérváry Ákos, és a HBLF köszöntője
9:10 – 10:00: Első panelbeszélgetés
10:00 – 10:15: Szünet a MáSzínház produkciójával
10:15 – 11:00: Második panelbeszélgetés
11:00 -: Networking az Élelmiszerbank cseriti pitéi melett

 

Az esemény regisztrációhoz kötött, érdeklődni a hblf@hblf.hu e-mail címen tud.